• +40726760997
  • office@scoalademachiajprostetic.ro

Alina Bedeleanu si machiajul de efecte speciale

Alina Bedeleanu si machiajul de efecte speciale

Alina Bedeleanu şi câteva secrete din machiajul de efecte speciale

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Alina Bedeleanu are 29 de ani şi o experienţă în make-up de 6 ani. Azi ne împărtăşeşte din secretele machiajului de efecte speciale. Dacă aţi avut curiozitatea de a afla cum se poate crea un astfel de machiaj, Alina Bedeleanu este persoana potrivită pentru a ne explica secretele unui astfel de machiaj, pe care de altfel o să-l şi vedem etapa cu etapă.

În prezent Alina este profesor de machiaj de efecte speciale la Şcoala de Televiziune şi Film Tudor Vornicu.

 

Reporter: De unde a apărut pasiunea pentru machiajul de efecte speciale?

Alina Bedeleanu:   Îmi place machiajul indiferent de natura lui, beauty, fantezie, efect special. Pentru machiajul de efecte speciale am o afinitate aparte şi asta pentru că îmi pot da frâu liber imaginaţiei. De fiecare dată când realizez un machiaj de acest tip, descopăr noi secrete, dobândesc noi cunoştinţe, etape prin care îl pot crea. Şi acest lucru l-am descoperit începând cu machiajul de beauty mai exact machiajul corector. De aici începi să creezi, să modifici şi ajungi până la a face transformări radicale.

 Reporter: Ce transmiţi prin machiajele tale?

Alina Bedeleanu În primul rând depinde foarte mult de natura machiajului. Efecte speciale înseamnă să transmiţi stări, emoţii. Traumele sunt foarte uşor de transmis printr-un astfel de machiaj. Satisfacţia mea este atunci când cel ce-mi priveşte lucrarea reacţionează exact aşa cum mă aşteptăm.

 Reporter: Ce machiaj realizezi astăzi pentru cititorii Tesmedia?

Alina Bedeleanu: Am să creez un machiaj destul de straniu. Practic vă învăţ cum se creează un obraz desprins de dantură, prin machiaj.

Reporter: de ce material avem nevoie pentru acest machiaj?

Alina Bedeleanu: crema de corp, fard cremos alb, fond de ten, şerveţele albe, latex, farduri pentru ochi (roşu, galben, mov, negru, vişiniu, alb, gri), creion alb, pudra translucidă şi sânge lichid arterial. Haideţi să parcurgem acest machiaj etapă cu etapă.

P1040592 Prima etapă:  se aplică fardul cremos de culoare albă pe toată faţa pentru a crea efectul de ten palid. Fardul se aplică pe faţă, gât şi urechi..

 

 

 

P10406032. După ce am aplicat baza, se creează cearcănele cu un fard de culoare gri. Fardul se aplică de jur împrejurul ochilor.

3. Pe obraz, sub osul zigomatic, frunte, tâmple sub bărbie, se aplică aceeaşi culoare pe care am folosit-o pentru cearcăne. Toată această culoare se aplică pentru a crea efectul cadaveric. De jur împrejurul ochilor se aplică fard roşu pentru a da senztia unor ochi însângeraţi. Se aplică atât fard pe pleaopa, dar şi creion pe conjunctiva ochiului.

 

P10406114. Din acest moment putem începe să creem obrazul rupt. Se aplică latex începând de la jumătatea buzelor, cuprinzând colţul gurii şi până la jumătatea obrazului. Se rup bucăţi de şerveţel alb şi se aplică peste zona unde am pus latexul.

5. Aplicăm fond de ten pentru a face trecerea cât mai naturală către piele. Fondul de ten se aplică pe marginea serveţelului şi se întinde către obraz, după care se aplică pudră.

 

P10406146. Alegem zona unde dorim să fie ruptura obrazului şi rupem şerveţelul într-o formă pe care o dorim.

7. Cu o pensulă începem să desenăm dinţii. Folosim culoarea roşie pentru a crea conturul dinţilor.P1040618 Tot cu această culoare roşie pictăm şi o parte din obrazul fals, pentru a crea cavitatea bucală. Trecerea dintre cavitatea bucală şi obraz se face folosind culoarea neagră.

 

P10406228. Folosim creionul alb pentru a accentua forma dinţilor şi culoarea lor.

 

 

Alina Bedeleanu: Sper ca acest articol să vă ajute să realizaţi un machiaj care să transmită cu succes ceea ce vă doriţi.

efecte 8efecte 2P1040588efecte 6

 

 

admin
admin

Leave a Comment